Британія хоче "взяти за жабри" російських олігархів: Готує закон про санкції й конфіскацію майна

Британія розробляє законопроект, який дозволить вводити санкції проти будь-яких організацій та осіб з Росії

Журналіст стрічки новин
Британія хоче "взяти за жабри" російськи…
Фото: Сайт Міністерства закордонних справ Британії

Також країна може запровадити можливість конфіскації майна російських олігархів у Лондоні.

Про це пише Depo.ua із посиланням на главу МЗС Британії Ліз Трасс в ефірі Sky News.

Вона наголосила, що нині для Британії "пріоритет номер один" – це стримування Росії від нового вторгнення в Україну. Трасс зауважила, що уряд її країни готовий атакувати "будь-яку компанію, яка представляє інтерес для Кремля". 

"Нічого не виключено. Ми не говоритимемо про деталі щодо того, хто і під якими санкціями буде, цей законопроект дозволить нам бити за ширшим спектром цілей, тому не буде нікого, хто думатиме, що має імунітет від санкцій", – зазначила міністр.

Посадовиця зазначила, що у випадку введення санкцій олігархам з оточення президента РФ Володимира Путіна "ніде буде сховатися".

"Це буде непросто для Росії", – констатувала глава МЗС Британії.

Очікується, що проект закону, який передбачає посилення санкційного режиму проти Росії, буде представлений у британському парламенті наступного тижня.

Нагадаємо, що Британія активно підтримує Україну у протистоянні російській агресії. Вона вже передала Україні 2000 протитанкових гранатометів, які освоюють наші військові. Крім цього, прем'єр-міністр країни Борис Джонсон наказав Збройним силам Британії підготуватися до розгортання в Європі наступного тижня. Він заявив, що це буде чітким сигналом Кремлю, що Британія "не потерпить їхньої дестабілізуючої діяльності".

Наступного тижня Джонсон відвідає Україну. Він сподівається зміцнити дипломатичні зусилля на тлі загрози вторгнення Росії в Україну. Після візиту до України Джонсон проведе переговори з Путіним. Раніше Джонсон припустив, що Росія готує блискавичний напад на Київ. Він наголосив, що цей крок буде "катастрофічним", а також "болісною, насильницькою та кривавою справою".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme