Британія може відправити військових до сусідніх з Україною країн НАТО, – ЗМІ

Британія може підсилити військовими сусідів України, які входять до НАТО 

Редактор стрічки новин
Британія може відправити військових до с…
Фото: British Army/Facebook

Сотні військовослужбовців Великої Британії на тлі загрози вторгнення Росії можуть бути відправлені до сусідніх з Україною країн НАТО як "стримуючий фактор"

Про це повідомляє The Times з посиланням на джерела у британському міністерстві оборони, передає Depo.ua.

За даними видання, Британія не виключає можливості посилення свого військового контингенту у країнах Східної Європи сотнями військовослужбовців.

Також члени НАТО провели переговори на високому рівні щодо того, чи слід посилити свою присутність в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

Видання нагадує, що наразі Велика Британія очолює бойову групу чисельністю пронад 1,2 тис. осіб в Естонії, де вона має 830 військовослужбовців, танки, бойові броньовані машини, самохідна артилерія, інженерна група, засоби протиповітряної оборони та розвідки. До складу бойової групи також входять понад 300 французьких військових.

У Польщі також перебувають 140 британських військовослужбовців у рамках місії НАТО щодо посилення передової присутності.

Нагадаємо, 17 січня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес під час виступу в Палаті громад британського парламенту заявив, що Британія надасть Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь. Він наголосив, що вони не є стратегічною зброєю і не становлять загрози для Росії, ця зброя застосовуватиметься виключно для оборони України.

І уже пізно ввечері 17 січня до України прибув перший британський транспортний літак C-17, який доставив легке протитанкове озброєння. Загалом протягом останніх днів до України прибуло сім літаків з британським озброєнням.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес не виключив, що Об'єднане Королівство збільшить кількість зброї, яку незабаром буде передано Україні.

Читайте також: Майже "Джавеліни" від Британії: Що за протитанкові комплекси NLAW отримала Україна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme