UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Британія перекине до Естонії додаткові війська

Посол Великої Британії в Естонії Росс Аллен повідомив про перекидання додаткового військового контингенту до країни протягом лютого

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Британія перекине до Естонії додаткові в…
Фото: Pixabay

За його словами, очільник уряду Британії Борис Джонсон вже оголосив про намір подвоїти британський контингент в Естонії та перекинути додаткову військову техніку до країни.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на ERR.

"За нашим планом, перші солдати прибудуть уже цього місяця. Зараз наш полк, що перебуває в Німеччині, готується до перекидання. Це приблизно 850 військовослужбовців, танки, артилерійські гармати і так далі, тобто приблизно така ж бойова група, яка вже розміщена в Естонії", – зазначив посол.

Аллен додав, що додатковий військовий контингент може пробути в Естонії від двох-трьох місяців, залежно від ситуації у регіоні.

Зауважимо, напередодні уряд Естонії попередив про загрозу для безпеки Литви через перекидання російських військових до Білорусі.

Нагадаємо, дещо раніше у російському Міноборони показали польовий табір своїх військових у Білорусі. У відомстві зазначили, що російські військові завершили розгортати табір 1 лютого.

2 лютого війська Росії та Білорусі взялись перевіряти сили реагування Союзної держави. Йдеться про старт етапу бойового злагодження.

Довідка: Перевірка сил реагування Союзної держави відбувається у два етапи.

На першому етапі "навчань", який триватиме до 9 лютого, на території Білорусі буде створено угруповання військ. Планується також організація охорони та оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Другий етап триватиме з 10 до 20 лютого. В його межах планується відпрацювати відсіч зовнішнього нападу, протидію тероризму і захист інтересів Союзної держави.

Читайте також: Росія заявляє про відведення військ: Чи можна Україні перевести подих

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme