Британія підтримала західних колег і теж не визнала "вибори" до Держдуми на українських територіях

Міністерство закордонних справ та міжнародного розвитку Великої Британії різко висловилося щодо виборів до Державної думи Росії

Журналіст відділу новин
Британія підтримала західних колег і теж…
Фото: Pixabay

Велика Британія назвала вибори до Держдуми серйозним кроком назад для демократичних свобод на Росії.

Британські дипломати зауважили купу обмежень, які створила російська влада для міжнародних спостерігачів, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу уряду Британії.

Британці відзначили як характерні для цих виборів факти "маргіналізації громадянського суспільства, придушення незалежних медіа та усунення опозиційних кандидатів від участі у виборах".

Також МЗС Британії окремо зазначило, що не визнає вибори у Криму та на Донбасі: "Ми засуджуємо проведення цих виборів на суверенній території України та повторюємо, що анексія Криму Росією у березні 2014 року була незаконною й нелегітимною, та залишається такою донині".

Нагадаємо, вибори у Держдуму Росії тривали протягом трьох днів – 17-19 вересня.  В "ЛНР", "ДНР" і Криму відкрили "інформаційні центри" для онлайон-голосування, але більшість виборців організовано за списками вивозили автобусами і поїздами на Росію. Організації виборів на окупованому Донбасі передувала потужна інформаційна, агітаційна і пропагандистська кампанія: мешканців змушували отримувати російські паспорти, потім "СНИЛС" і реєструватися на сайті держпослуг. Проте більшість людей оформляли документи заради виплат на дітей та можливості виїхати на Росію на заробітки або на ПМЖ.

20 вересня у МЗС України  різко розкритикували заяви Росії про те, що на виборах до Держдуми в окупованому Криму були присутні міжнародні спостерігачі.

Раніше Євросоюз заявив, що не визнає російські вибори на окупованих територіях України. Після цього із подібною заявою виступили і Сполучені Штати Америки.

Читайте також: "Червона загроза" від Путіна: Що зміниться після виборів до Держдуми

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme