Британія почала евакуацію працівників посольства у Києві

Велика Британія відкликає частину співробітників посольства у Києві 

Редактор стрічки новин
Британія почала евакуацію працівників по…
Фото: Рixabay

На тлі загрози вторгнення Росії Велика Британія евакуює із Києва близько половини співробітників посольства

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC.

Водночас, як заявили офіційні особи Британії, жодних конкретних загроз британським дипломатам не надходило, але близько половини співробітників, які працюють у Києві, повернуться на батьківщину.

Також підтвердження цієї інформації з'явилося на сайті уряду Британії. 

"Частину співробітників посольства та членів їхніх родин відкликають з Києва у відповідь на зростаючу загрозу з боку Росії. Посольство Великобританії залишається відкритим і продовжить виконувати важливу роботу", – зазначається у повідомленні.

Британський уряд також не рекомендує здійснювати нетермінові подорожі до України.

"Ситуація в Києві та інших областях за межами Донецька та Луганська в цілому спокійна. Однак події в Україні розвиваються швидко. Триває невизначеність щодо намірів Росії", - наголосили у відомстві.

Також британцям в Україні рекомендовано бути пильними, готовими швидко змінити свої плани, якщо це потрібно, стежити за ЗМІ та сповіщеннями.

Нагадаємо, 23 січня Державний департамент США ухвалив рішення про добровільний від’їзд державних службовців США з посольства у Києві через загрозу з боку Росії та наказав виїхати з посольства членам родин державних службовців США. Громадянам США в Україні рекомендують розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт. 

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення Державного департаменту США про від'їзд членів родин співробітників американського посольства в Києві, назвавши його "передчасним кроком і проявом надмірної перестороги". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme