Британія схвалила таблетки від COVID-19, які тестували на українських хворих

Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила препарат проти COVID-19, який можна приймати вдома
 

Журналіст відділу новин
Британія схвалила таблетки від COVID-19,…
Фото: ЕРА

Про затвердження ліків від коронавірусу повідомило Агентство з регулювання лікарських засобів та медичних товарів (MHRA).

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Європейську правду".

"Противірусний препарат Lagevrio ("Молнупіравір"), розроблений компаніями Ridgeback Biotherapeutics та Merck Sharp&Dohme (MSD), є безпечним та ефективним у зниженні ризику госпіталізації та смерті у людей із легкою та середньою формою тяжкості COVID-19, які мають підвищений ризик розвитку тяжкого захворювання", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "Молнупіравір" схвалений для застосування у людей з коронавірусом у легкій та середнього ступеня важкості формі принаймні з одним фактором ризику розвитку важкої форми захворювання. До таких факторів ризику належать ожиріння, літній вік (більше 60 років), цукровий діабет або хвороби серця.

За принципом дії препарат перешкоджає реплікації вірусу. Завдяки підтримці низького рівня вірусу в організмі зменшується важкість перебігу захворювання.

На основі даних клінічних випробувань вдалось з'ясувати, що препарат найбільш ефективний при прийомі на ранніх стадіях інфекції. Тому MHRA рекомендує використовувати його якнайшвидше після позитивного результату тесту на COVID-19 і протягом п'яти днів після появи симптомів.

"Молнупіравір" є першим противірусним препаратом від COVID-19, який можна приймати у вигляді таблеток, а не вводити внутрішньовенно.

Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) наприкінці жовтня почало прискорену процедуру вивчення цього препарату для лікування COVID-19 у дорослих.

Видання "Галка" пише, що в експерименті ефективності препарату взяли участь близько 100 жителів українського Івано-Франківська.

"Мали набрати 1550 пацієнтів для оцінки даних. Але вони зупинили набір достроково, бо після проміжного аналізу (майже 800 пацієнтів) побачили, що препарат настільки ефективний, що отримали дозвіл від FDA зупинити набір достроково і подаватись на реєстрацію препарату", – повідомив "Галці" керівник відділення клінічних випробувань Центральної міської клінічної лікарні Роман Фіщук

Він уточнив, що у підсумку у дослідженні препарату взяли участь близько 100 хворих на коронавірус франківців – пацієнтів ЦМКЛ, обласної клінічної інфекційної лікарні і фтизіопульмонологічного центру.

Нагадаємо, 1 вересня американська фармацевтична компанія Pfizer заявила про початок завершального етапу стадії випробування таблеток від коронавірусу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme