ВООЗ надасть дешеві ліки проти коронавірусу бідним країнами

ВООЗ планує забезпечити бідні країни тестами і дешевими таблетками для хворих на коронавірус

Журналіст стрічки новин

Наразі документ представлений в чорновому варіанті. Він входить до програми, яка спрямована на організацію справедливого доступу бідних країн до вакцин, тестів і лікування від коронавірусу.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Організація хоче, щоб пацієнти з легким або середньої тяжкості перебігом хвороби могли отримати антивірусні препарати за ціною всього $10 за курс.

У документі не уточнюється, які саме ліки будуть використані. Угоду мають укласти до кінця листопада. Для цього ВООЗ просить G20 та інших донорів виділити додатково $22,8 млрд до вересня 2022 року на закупівлю тестів, ліків і вакцин для бідних країн. Донори вже виділили $18,5 млрд. Третину від $22,8 млрд планується направити на закупівлю тестів.

На думку ЗМІ, вказаним препаратом може бути Молнупіравір виробництва американської Merck і її партнера Ridgeback Biotherapeutics. Це експериментальний препарат у вигляді таблеток проти коронавірусу. Наразі це єдині ліки, які показали позитивні результати на пізній стадії випробувань.

Ціна курсу Молнупіравіра може скласти $20, якщо його будуть виробляти на заводах з виробництва дженериків, а при оптимізації виробництва вартість може впасти до $7,7 за курс. 

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялсяло, що ВООЗ називає появу таблеток від COVID-19 "святим Граалем". Препарат допоможе знизити ризики госпіталізації або летального завершення перебігу захворювання на коронавірус.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme