Зеленський підписав закон про закупівлю інноваційних препаратів

Президент Володимир Зеленський підписав зміни до закону, які передбачають спрощення доступу пацієнтів до інноваційних препаратів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський підписав закон про закупівлю…
Фото: Pixabay

Документ покликаний спростити доступ пацієнтів до інноваційних препаратів і медичних технологій.

Йдеться про документ № 1756-ІХ, який Верховна Рада прийняла 21 вересня, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Закону України" Про публічні закупівлі" та інших законів України щодо закупівель лікарських засобів за договорами доступу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що документ встановлює вимоги до інформації про ліки, що публікується в електронній системі закупівель. Вона повинна містити:

  • міжнародну непатентовану назву (за наявності);

  • торгову назву;

  • форму випуску;

  • дозування лікарського засобу, щодо якого укладено такий договір;

  • та інші дані.

Перелік лікарських препаратів, що закуповуються за договорами керованого доступу, затверджує Кабмін. При цьому доцільність їх укладення проводиться державна оцінка поставлених медичних технологій і ліків.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, 1 липня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №3715, який виключає можливість здійснення закупівель для боротьби з епідемією коронавірусу без використання електронної системи закупівель Prozorro. Позатендерна процедура зберігається для ліків, вакцин медобладнання та інших засобів, необхідних безпосередньо для лікування хворих та профілактики

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme