Британія виділить Україні кредит на розвиток Військово-морських сил: Деталі угоди

Україна та Велика Британія підписали угоду про виділення коштів, які будуть направлені на розвиток Військово-морських сил нашої країни
 

Редактор стрічки новин
Британія виділить Україні кредит на розв…
Фото: ВМС ЗСУ

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко за дорученням Кабінету міністрів підписав українсько-британську рамкову угоду, яка передбачає виділення коштів на будівництво восьми ракетних катерів, придбання у Сполученого Королівства двох тральщиків і створення в Україні двох військово-морських баз.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ZN.ua.

Йдеться про кредит на суму 1,7 млрд фунтів стерлінгів, наданий Україні Великою Британією на десять років.

Завдяки цим коштам Україна покриє першочергові потреби Військово-морських сил країни, які мають бути готові до стримування агресії Росії з боку Чорного та Азовського морів.

Зазначимо, що домовленостей щодо розвитку та зміцнення Військово-морських сил України було досягнуто ще рік тому – під час візиту Зеленського до Сполученого Королівства було підписано меморандум про посилення співпраці між Україною та Великою Британією у військовій та військово-технічній сферах. Меморандум передбачав залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства (UKEF) у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів. А цього літа в Одесі було підписано меморандум про проєкти морського партнерства між консорціумом промисловості Великобританії та ВМС України. Підписана у Лондоні угода деталізує фінансову сторону домовленостей України та Великої Британії.

Нагадаємо, раніше Велика Британія офіційно повідомила, що передасть Україні два виведених з експлуатації мінних тральщики Ramsy та Blyth. 

Також повідомлялося, що Україна веде переговори з Великою Британією про купівлю ракет для кораблів і літаків

Читайте також: Як Україна розбудовує свою армію: Військово-морські бази

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme