UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Британія звинуватила Росію у кібератаках на Україну

Британський уряд заявив, що до кібератак на український фінансовий сектор причетна російська розвідка

Журналіст стрічки новин
Британія звинуватила Росію у кібератаках…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Там наголосили, що Британія підтримує Україну перед обличчям російської агресії. Уряд країни вважає, що така деструктивна поведінка Росії – неприпустима.

Відповідна заява вийшла на сайті британського уряду 18 лютого. Там Росію звинуватили в кібератаках на Україну 15 і 16 лютого, пише Depo.ua.

"Уряд Великої Британії вважає, що Головне розвідувальне управління Росії (ГРУ) причетне до руйнівних DDoS-атак на український фінансовий сектор", – йдеться в заяві.

Представник міністерства закордонних справ заявив, що така деструктивна поведінка Росії є ще одним прикладом агресії проти України.

"Така деструктивна поведінка – неприйнятна. Росія має припинити цю діяльність і поважати суверенітет України. Ми незмінно підтримуємо Україну перед обличчям російської агресії, – сказав представник міністерства.

Нагадаємо, 15 лютого стало відомо про масовану кібератаку на два державні банки – "ПриватБанк" та "Ощадбанк", а також на сайт Міноборони. Згодом стало відомо, що під ударом перебувають практично усі банки України.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що хакерської атаки зазнав і сервіс "Дія". Фахівці швидко відбили атаку, користувачі "Дії" не відчули жодних наслідків кібернападу. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що кібератака 15 лютого – одна з наймасштабніших в історії України.

Водночас ЗМІ писали, що російські хакери проникли в системи об'єктів критичної інфраструктури України. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme