Російські хакери проникли в системи об'єктів критичної інфраструктури України, – The Washington Post

Хакери із Росії мають усі можливості, щоб продовжувати дестабілізувати ситуацію в Україні

Редактор стрічки новин
Російські хакери проникли в системи об'є…
Фото: Pixabay

Російські хакери, повʼязані з державою, можливо, проникли у компʼютерні системи обʼєктів критичної інфраструктури та інституцій України для збору розвідданих та подальшої дестабілізації держави.

Про це пише The Washington Post з посиланням на розсекречені дані американської розвідки, передає Depo.ua.

Зазначається, що Кремль таким чином може намагатися зашкодити роботі критичних систем інфраструктури: електропостачання, транспорту, фінансам та телекомунікаціям. Це може робитися для підтримки військової операції або для сіяння паніки в суспільстві.

Представник урядових інституцій США, який спілкувався з виданням заявив, що відомо, що Росія має можливість здійснити кібератаки на Україну, але наразі немає інформації про невідворотність такого нападу.

"Ми не знаємо напевно, що вони мають намір це зробити. Але ми працюємо з Україною задля посилення її кібербезпеки", – заявив співрозмовник видання.

За повідомленням іншого співрозмовника, хакери російських розвідувальних служб ФСБ та ГРУ були помічені всередині українських цифрових систем. 

Нагадаємо, 15 лютого стало відомо про масовану кібератаку на два державні банки – "ПриватБанк" та "Ощадбанк", а також на сайт Міноборони. Згодом стало відомо, що під ударом перебувають практично усі банки України.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що хакерської атаки зазнав і сервіс "Дія". Фахівці швидко відбили атаку, користувачі "Дії" не відчули жодних наслідків кібернападу. 

Українські фахівці в умовах кібератаки на сайт Міноборони спрямували весь трафік веб-ресурсу через додатковий сервіс захисту, що розташований у США. Хто здійснив хакерську атаку, наразі не повідомляється. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme