Кібератака триває: Трафік сайту Міноборони направили на сервіс захисту у США

На офіційний вебпортал Міністерства оборони України продовжують здійснюватися DoS-атаки, намагаючись зробити максимальне завантаження серверних потужностей

Редактор стрічки новин
Кібератака триває: Трафік сайту Міноборо…
Фото: Рixabay

Українські фахівці в умовах кібератаки на сайт Міноборони спрямували весь трафік веб-ресурсу через додатковий сервіс захисту, що розташований у США.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міноборони.

"Офіційний веб-портал Міністерства оборони України зазнав безпрецедентної DoS-атаки, яка ще триває. Атаку спрямовано на максимальне завантаження серверних потужностей, на яких працює сайт.​ Зловмисники напевно знали, що сайт захищений від класичних DDoS атак, тому вдалися до пошуку вразливих місць у коді самого сайту. Можемо констатувати, що це їм, на жаль, вдалось", – ідеться у повідомленні.

Спеціалісти з кібербезпеки побоюються іншого виду атаки, тому вирішили скористатися додатковими серверами допомоги в США.

"Наші фахівці, розуміючи, що сайт може бути підданий не лише іншим аналогічним DoS-атакам, але й DDoS-атакам, спрямували весь трафік сайту через додатковий сервіс захисту, що розташований у США", – повідомляють у відомстві.

У Міноборони попередили, що атаки триватимуть і інколи будуть призводити до тимчасового порушення його роботи, принаймні допоки сайт не буде професійно оновлено.​

Однак, на думку армійців, така ситуація допомогла українським спеціалістам злагодити роботу із союзниками на випадок надзвичайних кіберподій.

"Така кібератака на сайт Міністерства оборони України дала нам можливість укріпити кіберзахист сайту та налагодити тісну співпрацю як із закордонними партнерами, так і між колегами із різних українських відомств. ​

Міністерство оборони України без надлишкового трагізму, але з обачливістю усвідомлює, що атаки триватимуть і інколи будуть призводити до тимчасового порушення його роботи, принаймні допоки сайт не буде професійно оновлено", - зазначається у повідомленні.

Міноборони про кібератаку на сайтКібератака на сайт міноборони 16 лютого 2022

Нагадаємо, 15 лютого стало відомо про масовану кібератаку на два державні банки – "ПриватБанк" та "Ощадбанк", а також на сайт Міноборони. Згодом стало відомо, що під ударом перебувають практично усі банки України.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що хакерської атаки зазнав і сервіс "Дія". Фахівці швидко відбили атаку, користувачі "Дії" не відчули жодних наслідків кібернападу. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme