Британія звинуватила Росію у кібератаках на Україну

Британський уряд заявив, що до кібератак на український фінансовий сектор причетна російська розвідка

Христина Макогон

Там наголосили, що Британія підтримує Україну перед обличчям російської агресії. Уряд країни вважає, що така деструктивна поведінка Росії – неприпустима.

Відповідна заява вийшла на сайті британського уряду 18 лютого. Там Росію звинуватили в кібератаках на Україну 15 і 16 лютого, пише Depo.ua.

"Уряд Великої Британії вважає, що Головне розвідувальне управління Росії (ГРУ) причетне до руйнівних DDoS-атак на український фінансовий сектор", – йдеться в заяві.

Представник міністерства закордонних справ заявив, що така деструктивна поведінка Росії є ще одним прикладом агресії проти України.

"Така деструктивна поведінка – неприйнятна. Росія має припинити цю діяльність і поважати суверенітет України. Ми незмінно підтримуємо Україну перед обличчям російської агресії, – сказав представник міністерства.

Нагадаємо, 15 лютого стало відомо про масовану кібератаку на два державні банки – "ПриватБанк" та "Ощадбанк", а також на сайт Міноборони. Згодом стало відомо, що під ударом перебувають практично усі банки України.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що хакерської атаки зазнав і сервіс "Дія". Фахівці швидко відбили атаку, користувачі "Дії" не відчули жодних наслідків кібернападу. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що кібератака 15 лютого – одна з наймасштабніших в історії України.

Водночас ЗМІ писали, що російські хакери проникли в системи об'єктів критичної інфраструктури України. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua