Burger King розлютив українців бургером Goudomor: Чим закінчився скандал

У Польщі американська мережа ресторанів швидкого харчування Burger King випустила сирний бургер під назвою Goudomor та наразилася на критику української діаспори 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Burger King розлютив українців бургером …
Фото: burgerking.pl

Українці в Польщі вважають, що така назва  – це знущання з подій 1932-1933 років, коли мільйони українців загинули під час навмисне організованого штучного голоду

А у четвер, 18 листопада, скандальний бургер прибрали з меню ресторанів, повідомляє Depo.ua із посиланням на Warszawaw Pigulce.

Це сталося після того, як президент Спілки українців Польщі Мирослав Скурка назвав ситуацію довкола Burger King огидною.

"Для тих, хто не має уявлення про історію, ця назва ні про що не нагадає. Для тих, хто має мінімальні знання, назва відразу нагадає про один із найбільших злочинів в історії", – наголосив Скурка. 

Зазначимо, що представники Burger King поки ніяк не прокоментували скандал. 

Нагадаємо, останнім часом між Україною та Польщею спалахнули кілька культурних конфліктів. Так, нещодавно у Кракові українця затримали за наругу над пам'ятником. Правоохоронці вже з'ясували, що чоловік діяв зі спільниками. Вони навмисне приїхали до міста, щоб спаплюжити монумент. Після цього вандали швидко виїхали геть. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme