ГУР планувало захопити "Ізоляцію" за допомогою Куликовського: СБУ зірвала цю операцію, – журналіст

Журналіст і головний редактор видання "Цензор.нет" Юрій Бутусов повідомив, що Служба безпеки України зірвала плани Головного управління розвідки щодо захоплення донецької в'язниці "Ізоляція" за допомогою Дениса Куликовського

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ГУР планувало захопити "Ізоляцію" за доп…
Скріншот

За його словами, Куликовський в'їхав до України 23 квітня 2019 року та перебував на контролі співробітників департаменту контррозвідки СБУ.

Про це із посиланням на джерела свого видання Бутусов повідомив у Facebook, пише Depo.ua.

"Палича" хотіли спочатку закопати під парканом, але потім вирішили використати для розробки групи керівників російських спецслужб, терористів. Однак у вересні 2019 року СБУ припинило операцію з розробки "Палича". Внаслідок терориста взяли під контроль співробітники ГУР МО. ГУР використало "Палича" для добування інформації та підготовки операції із захоплення в Донецьку в'язниці ФСБ "Ізоляція", а також низки інших операцій проти спецслужб РФ", – йдеться у повідомленні.

Журналіст зазначив, що ГУР отримало серйозні оперативні можливості, завдяки яким про існування "Ізоляції" довідалися усі. Основною метою операції було покарання всіх катів в'язниці.

"Противник просто не зрозумів би, що відбувається. Також передбачалося вивести групу бранців через коридори лінії фронту з прикладу захоплення Цемаха. Проте 8 липня 2020 року співробітники СБУ затримали всю групу ГУР МО, яка планувала операцію із захоплення "Ізоляції". Уся спецоперація була навіщось розсекречена, засвічені усі учасники. Потім була серія інших провалів, Вагнергейт", – наголосив Бутусов.

Він додав, що після звільнення начальника ГУР Василя Бурби 5 серпня були також звільнені відповідальні за контроль Куликовського.

"Починаючи з серпня 2020-го, "Палич" перебував під контролем, скажімо так, волонтерів. Люди не розуміли, у світлі подій у країні, що робити далі і які будуть наслідки їхніх дій. "Палича" знову передали для затримання СБУ колишніми співробітниками ГУР МО в ніч появи офіційного повідомлення, 10 листопада", – зауважив журналіст.

Бутусов додає, що у процесі передачі Куликовського були залучені багато різних людей. СБУ ж зацікавилася "Паличем" лише після того, як інформацію про ката передали особисто президенту України Володимиру Зеленському.

"Довічне ув'язнення – це мінімальне, що має отримати "Палич". У цій історії є чимало питань, які можна встановити, перевірити та уточнити лише внаслідок офіційного розслідування. Судячи з того, як правоохоронні органи відмовилися розслідувати Вагнергейт, розслідування щодо "Палича", звичайно, за цієї влади ніхто не проводитиме", – додав він.

Бутусов заявив, що СБУ зірвала захоплення "Ізоляції" із залученням КуликовськогоЖурналіст і головний редактор видання "Цензор.нет" Юрій Бутусов повідомив що Служба безпеки України зірвала захоплення донецької в"язниці "Ізоляція" із залучення керівника Дениса Куликовського

Зауважимо, зараз Куликовському оголошено про підозру одразу за чотирма статтями Кримінального кодексу:

  • ст. 149 (торгівля людьми);

  • ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації);

  • ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань);

  • ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Раніше повідомлялося, що Куликовський залучав до своєї "роботи" з полоненими власну дружину. Свідки кажуть, що вона була йому до пари – така ж "відморожена" збоченка.

Нагадаємо, 9 листопада Куликовського затримали в Києві працівники СБУ. Повідомлялося, що він наважився поїхати у столицю України з території Росії. Виявилося, що в Києві він мешкав аж з 2019 року.

Судове засідання у Покровську стосовно поплічників Дениса Куликовського, якого арештували на 2 місяці, мало відбутися 10 листопада, але не відбулося.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme