Уряд Чехії передасть Україні понад 4 тисячі артилерійських боєприпасів

Уряд Чехії ухвалив передачу Україні 4006 артилерійських боєприпасів калібру 152 мм на тлі загрози вторгнення Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Уряд Чехії передасть Україні понад 4 тис…
Фото: Рixabay

Зокрема, міністерка оборони Чехії Яна Чернохова запропонувала безоплатно передати боєприпаси Україні для захисту від Росії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міноборони Чехії у Twitter.

"Дарування Україні 4006 одиниць артилерійських боєприпасів калібру 152 мм. Нещодавно на засіданні ухвалив уряд.. Це буде здійснено через угоду про дарування, яка була частиною затвердженої пропозиції", – йдеться у повідомленні.

Чехія передасть Україні понад 4 тис. артилерійських снарядів

Зауважимо, напередодні Чернохова заявила, що Чехія розглядає можливість направлення військових до України. Вона також нагадала, що 7-8 лютого міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпаський здійснить візит в Україну разом зі своїми словацьким і австрійським колегами, та обговорить із українським керівництвом конкретні кроки для допомоги.

Нагадаємо, 23 січня в Києві приземлився літак з військовою допомогою США. За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, США передали Збройним силам України понад 80 тонн озброєння.

Як відомо, 17 січня Британія надала Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь.

Естонія, Латвія та Литва також забезпечать Україну зброєю (Естонія відправить Javelin, а Литва та Латвія – Stinger). Про готовність надати Україні зброю повідомили і Нідерланди. Водночас Міністерство оборони Чехії зазначило, що планує надати Україні артилерійські снаряди. 

Повідомлялося також, що в ніч на 22 січня в аеропорт "Бориспіль" прибула перша партія оборонної допомоги зі США. Вона містила, зокрема, 90 тонн летальної зброї, в тому числі боєприпаси для захисників України.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети і гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme