Через 20 хвилин на свіжому повітрі коронавірус майже втрачає силу, – науковці

Британські науковці виявили, що на свіжому повітрі інфекційна здатність коронавірусу майже втрачається за 20 хвилин

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Через 20 хвилин на свіжому повітрі корон…
Фото: Pixabay

Водночас найбільша кількість втрат заразності коронавірусу відбувається протягом перших п'яти хвилин перебування вірусу в повітрі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Guardian.

Зазначається, що такого висновку науковці дійшли після першого у світі моделювання того, як вірус виживає у видихуваному повітрі.

"Результати ще раз підкреслюють важливість передачі Covid на короткі відстані, причому фізична дистанція та носіння маски, ймовірно, є найефективнішим засобом запобігання інфекції. Вентиляція, хоча й доречна, швидше за все, матиме менший вплив", – наголосили у виданні.

За словами професора Джонатана Ріда, люди протягом тривалого часу були зосереджені саме на поганій вентиляції приміщень. 

"Я вважаю, що найбільший ризик зараження — це коли ви перебуваєте поруч з кимось. Коли ви віддаляєтесь, аерозоль не тільки розбавляється, але й стає менш інфекційним вірусом, оскільки він втратив інфекційність", – зауважив він.

Уточнюється, що дослідження ще не отримало рецензію. Однак, згідно з ним, вірусні частинки залишають легені відносно вологими та багатими вуглекислим газом, вони швидко втрачають воду та висихають.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що американські вчені виявили антитіло, яким можна нейтралізувати вірус COVID-19. Зокрема, під час експериментів з антитілом проти коронавірусу на сирійських хом'яках, вчені змогли повністю придушити реплікацію вірусу в легенях тварин.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme