Американські вчені виявили антитіло, яким можна нейтралізувати вірус COVID-19

Вчені Вашингтонського університету в Сіетлі та співробітники біотехнологічної компанії Humabs Biomed SA виявили антитіло, яке можна використовувати для нейтралізації вірусу коронавірусної хвороби

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Американські вчені виявили антитіло, яки…
Фото: Pixabay

Зокрема, під час експериментів з антитілом проти коронавірусу на сирійських хом'яках, вчені змогли повністю придушити реплікацію вірусу в легенях тварин.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Medical Xpress.

"Антитіло нейтралізує SARS-CoV-2, варіанти SARS-CoV-2 та інші сарбековіруси в лабораторії, захищає від інфекції в дослідженнях на тваринах і, мабуть, здатне перешкоджати спробам вірусу уникнути його шляхом мутації", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що антитіло S2K146 виділили з клітин людини, яка одужала від коронавірусу. Вчені встановили, що антитіло імітує молекулярні контакти та націлене на область білка-шипа вірусу. Таким чином, антитіло знижує здатність вірусу зв'язуватися з ACE2 і заражати клітини.

Зауважимо, дещо раніше вчені з'ясували, як підвищити захист від COVID-штаму "Омікрон", чому він заразніший за інші штами коронавірусу та як довго триває ефективність бустерної дози вакцини.

Нагадаємо, 23 грудня 2021 року компанія AstraZeneca заявила, що курс із трьох доз її вакцини Vaxzevria ефективний проти штаму коронавірусу "Омікрон".

За даними МОЗ, в Україні спалах штаму "Омікрон" очікується з другої половини січня і в лютому 2022 року.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme