Через "Дію" COVID-сертифікати отримали вже понад 600 тис. українців

Цифрові сертифікати про вакцинацію від коронавірусу через застосунок "Дія" згенерували вже понад 600 тис. українців

Журналіст стрічки новин
Через "Дію" COVID-сертифікати отримали в…
Фото: Мінцифри

Водночас Мінцифри продовжує виправляти помилки, які пов'язані з відображенням COVID-сертифікатів.

Про це розповів віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу 13 вересня, передає Depo.ua.

"Ми постійно покращуємо технологію і виправляємо помилки, наприклад, коли в базі даних відсутня інформація про друге чи перше щеплення. Ми пишемо алгоритми і це виправляємо. На сьогодні вже понад 600 тисяч людей згенерували сертифікати", – зазначив Федоров.

За словами міністра, відомство постійно вдосконалює технологію ідентифікації особи по обличчю. Федоров заявив, що "Дія. Підпис" у застосунку, який також необхідний для генерації сертифікату, вже оформили понад 1 млн користувачів "Дії". Він зауважив, що підробити сертифікат у застосунку неможливо.

Крім того, Федоров порадив українцям, які планують використовувати сертифікат для подорожей, генерувати їх у "Дії" заздалегідь для того, щоб не виникало проблем під час перетину кордону.

Нагадаємо, наприкінці серпня Служба безпеки України викрила мережу з виготовлення фальшивих міжнародних сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу. Шахраї орудували у трьох областях – Львівській, Волинській та Чернівецькій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme