Через енергетичну кризу в Китаї закриваються заводи Apple і Tesla

Китай зіткнувся з енергетичною кризою – зростання дефіциту електроенергії призвело до зупинки виробництва на багатьох заводах, у тому числі на підприємствах Apple і Tesla
 

Журналіст відділу новин
Через енергетичну кризу в Китаї закриваю…
Фото: nbuviap.gov.ua

На північному сході Китаю деякі магазини працюють при свічках, а торгові центри закрилися.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"На півночі країни відбуваються відключення електроенергії як для населення, так і для промисловості. Основних причини дві: екологічні цілі та цін на вугілля та газ. З одного боку окремі провінції обмежують використання електроенергії, аби виконати цілі щодо викидів. З іншого – фактична нестача електроенергії через рекордні ціни на вугілля та газ, внаслідок чого генеруючі компанії уповільнюють виробництво", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед виробників призупинили роботу кілька постачальників сировини для таких підприємств, як Apple та Tesla. Це може надалі ускладнити ситуацію з роботою ланцюгів постачання, що постраждали через пандемію.

Зокрема, постачальник Apple Unimicron Technology заявив, що три його дочірні компанії в Китаї припинили виробництво з 26 до 30 вересня.

Компанія Concraft, постачальник деталей для динаміків у iPhone заявила, що призупинить виробництво на п'ять днів і використовуватиме запаси для задоволення попиту.

Водночас, два великі тайванські виробники чіпів заявили, що їхні китайські потужності працюють у звичайному режимі.

Виробники чіпів United Microelectronics Corp та Taiwan Semiconductor Manufacturing (один з найбільших виробників напівпровідників у світі) повідомили, що на їхні китайські заводи це не вплине.

Нагадаємо, 13 вересня США попередили про енергетичну кризу, яка спіткає Європу вже цієї зими через умисні дії Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme