Через виплату грошей інспектору-колаборанту просять відсторонити голову Держрибагентства Ріпенка, - активісти

Міністра агрополітики Миколу Сольського, голову Служби безпеки України Івана Баканова та керівника Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка просять перевірити діяльність Голови Держрибагентства Артема Ріпенка і відсторонити його від займаної посади

Журналіст відділу новин
Через виплату грошей інспектору-колабора…
Голові Держрибагентства закидають виплату грошей підлеглому, якого підозрюють у співпраці з окупантами

Звернення опубліковане на Facebook-сторінці громадської організації Український рибоохоронний патруль, передає Depo.ua

"З інсайдерських джерел нашій команді стало відомо про можливу співпрацю з країною агресором Голови Державного агентства меліорації та рибного господарства України Артема Ріпенко, а також наближених до нього осіб", - йдеться у зверненні.

В Українському рибоохоронному патрулі звертають увагу, що за два дні до війни, Наказом Держрибагентста було тимчасово покладено виконання обов’язків начальника Азовського басейнового управління Держрибагентства на головного державного інспектора Зеленського Олександра Михайловича.

Як стверджують активісти, "відповідно до наявної інформації, одразу після окупації території Бердянського району, Олександр Зеленський перейшов на сторону ворога та погодився на співпрацю з країною агресором". Даний факт в рибоохоронному патрулі підтверджують сюжетом на російському телебаченні, під час якого "Александр Зеленский, руководитель отдела охраны окружающей среды и природных ресурсов администрации Бердянска" надає відео коментар щодо незаконного вилову осетрових видів риб в Азовському морі.

"Незважаючи на те, що тимчасово виконуючий обов’язки начальника Азовського басейнового управління Держрибагентства - головний державний інспектор Олександр Зеленський фактично з перших днів окупації можливо виявився колаборантом та зрадником України, Головою Держрибагентства Артемом Ріпенко не здійснювався контроль за своїми підлеглими та оперативно не вживалися відповідні заходи реагування та можливо навіть сприяв цьому", - стверджують у рибоохоронному патрулі.

Ще тиждень тому на офіційному сайті Держрибагенства Зеленський був т.в.о. начальника управління:

Хоча із займаної посади Олександра Зеленського звільнили 28 квітня 2022 – того ж дня, коли вийшов сюжет на телебаченні окупантів.

Активісти натякають, що саме цей герой телебачення окупантів був підлеглим Артема Ріпенка і міг отримати грошові виплати з бюджету України

Але звільнили Олександра Зеленського не за співпрацю з ворогом, а за власним бажанням, ще й із виплатою грошової компенсації за невикористану щорічну основну та щорічну додаткову відпустку. Таким чином, припускають активісти, з державного бюджету було допущено виплату людині, чиї дії підпадають під ознаки колабораціонізму та державної зради, за що передбачена максимальна кримінальна відповідальність.

В Українському рибоохоронному патрулі просять силовиків і розвідку провести розслідування протиправних дій та бездіяльності Голови Держрибагентства Артема Ріпенко та інших службових осіб Держрибагентства; відкрити дисциплінарне провадження та відсторонити Ріпенка від займаної посади.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme