"Черговий інформаційний вкид Росії": Резніков прокоментував ситуацію з кораблем ВМС біля Керченської протоки

Міністр оборони Олексій Резніков прокоментував заяви Федеральної служби безпеки Росії про рух корабля ВМС України у бік Керченської протоки

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Черговий інформаційний вкид Росії": Рез…
Фото: КМУ

За його словами, заяви росіян про корабель "Донбас" є лише інформаційним вкидом.

Про це Резніков заявив у коментарі для видання "РБК-Україна", передає Depo.ua.

Глава Міноборони зауважив, що Росія продовжує маніпулювати, називаючи "інцидент" провокацією. Він додав, що корабель "Донбас" є пошуково-рятувальним судном, яке не має зброї на борту.

"Чергові інформаційні вкиди з боку Росії. Дуже дивно, що російські спецслужби побачили загрозу з боку пошуково-рятувального судна – судна без зброї, коли кораблі ФСБ постійно знаходяться на відстані 2 кілометрів від Маріуполя та Бердянська. Російські кораблі озброєні гарматами 30 мм", – наголосив міністр.

Резніков підкреслив, що акваторія Азовського моря є територією спільного користування, через що українські кораблі мають право перебувати там.

"Те, що вони подають відстань 18 миль (33 км) за небезпеку для них, говорить лише про чергові маніпуляції", – зазначив він.

Зауважимо, дещо раніше у ФСБ Росії повідомили, що корабель ВМС України "Донбас" рухається у бік Керченської протоки. При цьому, служба заявляла, що судно не реагує на вимоги змінити курс.

Нагадаємо, 25 вересня в районі проведення бойових стрільб зенітних ракетних військ ЗСУ в акваторії Чорного моря російські літаки-розвідники Су-24МР та Іл-20 грубо порушили порядок використання повітряного простору, неодноразово залітаючи у заборонену зону, яку Україна зарезервувала для проведення навчань.

Читайте також: Загроза з Криму: Чому Росія нахабніє у Чорному морі і як на це реагує Україна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme