Чеський суд заарештував затриманого на вимогу України росіянина (ВІДЕО)

Чеський суд заарештував затриманого в Празі за запитом України росіянина Олександра Франчетті, причетного до окупації Криму в 2014 році
 

Журналіст відділу новин
Чеський суд заарештував затриманого на в…
Фото: Скріншот

Сам арештований росіянин заявив нам, що відкидає висунуті проти нього звинувачення, і сказав, що це "крок до фашизму".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

Зазначається, що захист має намір оскаржити рішення суду, але протест буде розглядатися до трьох тижнів.

У свою чергу Росія пригрозила Чехії реакцією у відповідь на затримання Франчетті.

"Від посла Чехії Вітезслава Півоньки зажадали надання російській стороні всієї інформації про мотиви затримання і про те, які правопорушення інкримінують Франчетті. У Москві також попередили офіційну Прагу, що залишають за собою право на дії у відповідь", – прокоментувала представниця МЗС Росії Марія Захарова.

Нагадаємо, 12 вересня в аеропорту Праги на підставі міжнародного ордера, виданого Україною, затримали громадянина Росії Олександра Франчетті.

13 вересня МЗС України підтвердило, що затримання в Чехії росіянина Олександра Франчетті, причетного до окупації Криму, сталося на запит Києва. Також в міністерстві повідомили, що працюють над видачею його Україні.

Взагалі, Чехія лідирує серед країн Європейського Союзу щодо притягнення до відповідальності громадян за участь у війні на Донбасі у складі підконтрольних Росії терористичних бандформуваннях "ЛНР" і "ДНР".

Читайте також: Феномен Чехії: Як країна з дружньою до Путіна владою примудряється кидати за грати найбільше бойовиків "Л-ДНР"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme