МЗС працює над видачею Україні затриманого в Чехії росіянина

Українська сторона підтвердила, що затримання в Чехії росіянина Олександра Франчетті, причетного до окупації Криму, сталося на запит Києва
 

Журналіст відділу новин

Станом на сьогодні МЗС України завершує процедури щодо його передачі нашій країні.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на коментар речника МЗС України Олега Ніколенка виданню "РБК-Україна".

"Затримання стало результатом узгоджених дій українських та чеських правоохоронців для притягнення Олександра Франчетті до відповідальності за вчинення низки злочинів проти нашої держави, зокрема участі в російській окупації Криму", – заявив Ніколенко.

Він зазначив, що українська сторона в даний час працює над завершенням необхідних процедур з метою передачі Олександра Франчетті правосуддю в Україні.

Нагадаємо, 12 вересня в аеропорту Праги на підставі міжнародного ордера, виданого Україною, затримали громадянина Росії Олександра Франчетті.

Взагалі, Чехія лідирує серед країн Європейського Союзу щодо притягнення до відповідальності громадян за участь у війні на Донбасі у складі підконтрольних Росії терористичних бандформуваннях "ЛНР" і "ДНР".

Читайте також: Феномен Чехії: Як країна з дружньою до Путіна владою примудряється кидати за грати найбільше бойовиків "Л-ДНР"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme