Чи заборонять російським зіркам виступати в Україні: Зеленський дав відповідь 

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію Ігоря Кондратюка

 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Чи заборонять російським зіркам виступат…

Продюсер у своїй петиції вимагав повністю заборонити концертну діяльність артистів з Росії на території України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на інформацію, опубліковану на сайті Офіційного інтернет-представництва президента.

Зеленський спочатку подякував усім українцям. хто підписав петицію й таким чином підтримав позицію Ігоря Кондратюка.

У своїй відповіді президент послався на низку законів і підзаконних актів.

"Відповідно до статті 15 Закону України "Про кінематографію" Міністерство культури та інформаційної політики України складає Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", – йдеться у відповіді президента.

Зеленський нагадав, що не допускається проведення гастрольних заходів, що популяризують або пропагують державу-агресора та її органи влади, представників органів влади держави-агресора та їхні дії, що створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України.

"Мною надіслано петицію Прем’єр-міністрові України Д. Шмигалю, Секретарю Ради національної безпеки і оборони України О. Данілову та Голові Служби безпеки України І. Баканову з проханням доручити відповідно до компетенції опрацювати внесені пропозиції, проаналізувати стан дотримання вимог відповідного законодавства, зокрема Закону України "Про гастрольні заходи в Україні" в частині проведення гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни держави-агресора", – підбив підсумки Зеленський. 

Як відомо, у тексті петиції Кондратюк зазначив, що громадяни Росії, які працюють у сфері розваг, є представниками країни-агресора. Він додав, що своїм мовчанням вони підтримали окупацію Криму та війну на Донбасі, а тому теж несуть відповідальність за агресивні дії своєї країни.

"Виключення для заборони допускаю лише для тих російських представників культури, хто публічно виступив проти російської агресії. Це неприродно, коли артист виступає і для росіян-окупантів, і для окупованих ними українців", – йдеться у тексті петиції.

Продюсер також зазначив, що музика та інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни, оскільки вони є "продовженням війни іншими методами".

Нагадаємо, 21 вересня Ігор Кондратюк створив петицію з вимогою заборонити гастрольну діяльність російських музичних зірок в Україні.

Перед цим, 22 серпня, Кондратюк висловився проти участі Софії Ротару, яка їздить на Росію, у концерті до Дня Незалежності. Телеведучий зазначив, що українські зірки гастролюють у Росії через відсутність в Україні закону про колабораціонізм.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme