Чим закінчиться позов України проти Росії у ЄСПЛ: З'явився прогноз 

Україна та Нідерланди мають великі шанси виграти справу проти Росії у Європейському суді з прав людини за фактом порушення людських прав на сході України

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Чим закінчиться позов України проти Росі…
Фото: Рixabay

Про це заявив уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина в інтерв'ю "Європейській правді", передає Depo.ua

"Шанси України на перемогу у цій справі є високими. Я дуже на це сподіваюся. Ми зібрали достатню доказову базу", – сказав Ліщина.

За його словами, найскладнішим у цій справі буде довести, що саме російська сторона контролює окуповані території Донецької та Луганської областей. 

"Якщо ми проходимо цей фільтр у Європейському суді з прав людини – то все інше більш-менш легко. Ми, звісно, доводимо також наявність порушень прав людини", – додав уповноважений у справах ЄСПЛ.

Ліщина зауважив, що українська сторона передала у ЄСПЛ низку свідчень про присутність російських військ на Донбасі. Зокрема, йдеться про відеозвернення одного із російських військових, полоненого бійцями ЗСУ. Також свої покази надала танкістка Світлана Дрюк, яка раніше воювала на боці терористі "ДНР" під псевдо "Ветерок". 

Серед письмових свідчень – і документи співробітників ГРУ, які здійснювали спецоперації на українській території, але потрапили у полон. 

Нагадаємо, що наприкінці липня Росія вирішила піти у наступ та поскаржилася на Україну до ЄСПЛ

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme