"Чого ви паритеся": Лукашенко грубо відреагував на запитання про поглинання Білорусі Росією

Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко грубо відреагував на запитання журналістів про загрозу поглинання його країни сусідньою Росією

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Чого ви паритеся": Лукашенко грубо відр…
Фото: Сайт президента Білорусі

Йшлося про створення так званою "Союзної держави", про яку останнім часом президент РФ Володимир Путін часто говорив в ультимативній формі з Лукашенком.

Про це Лукашенко заявив під час виступу перед Національним зібранням 28 січня, передає Depo.ua

"Чого ви паритеся щодо поглинання Росією Білорусі? Цього ніколи не буде, і цілей таких у керівництва Росії немає", – нервово заявив Лукашенко.

За його словами, Білорусь і Росія, будучи незалежними державами, здатні побудувати таку систему співпраці, що їй позаздрить будь-яке об'єднання.

"І не треба сьогодні дорікати Росію, що вона хоче поглинути Білорусь. Немає такої мети", – особливо підкреслив Лукашенко. 

Нагадаємо, на початку листопада Росія та Білорусь взялися за створення єдиної символіки. Водночас розмов щодо створення єдиної валюти наразі немає.

Довідка: Союзна держава – наддержавна організація, що складається з Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Вона була утворена 8 грудня 1999 року з поетапно організовуваним єдиним політичним, економічним, військовим, митним, валютним, юридичним, гуманітарним та культурним простором. 

Договір про створення Союзної держави був підписаний тодішнім президентом РФ Борисом Єльциним і Олександром Лукашенком.

5 листопада стало відомо, що президент РФ Володимир Путін та де-факто президент РБ Лукашенко підписали декрет Союзної держави.

Документ містить 28 "програм", зосереджених головним чином на економічних та регуляторних питаннях, включно зі спільною політикою оподаткування, банківської справи, промисловості, сільського господарства та енергетики.

Водночас декрет не містить загадок про питання політичної інтеграції Росії та Білорусі.

Читайте також: Союзна держава: Коли Лукашенко прибере до рук Росію

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme