Чоловік утік від режиму Лукашенка із Білорусі до Литви на параплані

Житель Мінська Андрій Суша втік до Литви від переслідувань режиму Олександра Лукашенка на мотопараплані

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Чоловік утік від режиму Лукашенка із Біл…
Фото: Рixabay

Покинути країну він вирішив після того, як на нього завели дві кримінальні справи – за образу міліціонера та загрозу розправи над співробітниками правоохоронних органів.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на видання "Наша Ніва". 

Переслідування почалися ще у січні. Тоді до Андрія на роботу та додому почали приходити співробітники міліції. Зрештою, 15 березня чоловіка затримали на 72 години і відправили в ізолятор.

25 березня Андрій Суша знов мав з'явитися до Слідчого комітету. Чоловік зрозумів, що на свободу тоді більше не вийде і почав будувати план втечі.

"Варіант переходу кордону пішки я вважав ненадійним, тому вирішив втекти за кордон на параплані з мотором. Я стартував за 20 км від кордону. Я полетів на північ, щоб бути якомога далі, особливо на невеликій висоті, над деревами, щоб мене було важче помітити", – розповів Суша.

Коли мінчанин зрозумів, що перетнув кордон Білорусі, то почав потроху знижувати літальний апарат. За дорожніми знаками Білорус зрозумів, що знаходиться в Литві.

Спочатку в Литві, яка останніми місяцями потерпає від навали нелегальних мігрантів із Білорусі, на чоловіка завели кримінальну справу. Згодом закрили.

Зараз білорус мешкає у таборі для мігрантів. Він подав заяву на політичний притулок. 

"Краще померти підстріленим, чим гнити у лукашенківській в'язниці", – пояснив свій вчинок Андрій Суша. 

Нагадаємо, нинішня білоруська влада заробляє на схемі з організацією нелегальної міграції в сусідню Литву. Режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заробляє не тільки на міграційних візах, поселенні в готелі Мінська, перевезеннях, але і на заставах, що збираються іракськими туристичними агентствами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme