Вчені з'ясували, що чоловіки у блакитних медичних масках привабливіші для жінок, ніж без них

Вчені з університету Кардіффа у Великій Британії з'ясували, що чоловіки, які надягають медичні маски, виглядають привабливішими в очах жінок

Журналіст стрічки новин
Вчені з'ясували, що чоловіки у блакитних…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Науковці ще у лютому минулого року провели дослідження, в якому взяли участь 40 чоловіків. Їх сфотографували без масок, у блакитних медичних масках, у тканинних масках та з чорною книгою, що закриває частину обличчя.

Як пише Depo.ua із посиланням на Sky News, жінки оцінювали привабливість зображень за шкалою від одного до десяти. З'ясувалося, що найбільше жінкам подобаються чоловіки у блакитних масках.

Відомо, що до пандемії дослідження показували, що маски знижують привабливість людини для оточуючих. Тепер сприйняття змінилося — побачивши перехожого з частково закритим обличчям, більше не виникає думок про те, що він хворий і від нього потрібно триматися якомога далі.

У майбутньому університет планує провести таке ж дослідження, але в ньому маски одягнуть жінки, а чоловіки оцінюватимуть їхню привабливість.

Нагадаємо, що поліцейські у Франції влаштували справжній протест через медичні маски. Виявилося, що правоохоронцям закупили захисні маски ніжно-рожевого кольору. Там заявили, що це шкодить іміджу відомства.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme