Чому не треба робити тест на антитіла до коронавірусу: Пояснення Кузіна

Наявність антитіл від коронавірусу в організмі людини не означає, що вона має повністю сформований імунітет від цієї хвороби

Журналіст стрічки новин
Чому не треба робити тест на антитіла до…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Водночас приватні лабораторії все ж пропонують визначити наявність антитіл до COVID-19 перед щепленням нібито для того, щоб зробити висновки щодо свого імунітету.

Як пише Depo.ua, про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Також він зауважив, що відсутність антитіл не є ознакою того, що людина зовсім не захищена, адже антитіла – не єдина ланка імунного захисту.

"Тест на антитіла показує лише те, що людина хворіла на COVID-19 або щеплена проти нього. Наразі невідомо, яка саме кількість антитіл забезпечує адекватний захист. У багатьох з тих, хто перехворів на COVID-19 взагалі не виявили антитіл", – наголосив він.

Кузін пояснив, що боротись з інфекцією допомагають й Т-лімфоцити, або Т-клітини. Антитіла в першу чергу не дають вірусу проникнути в клітину. Якщо йому це все ж таки вдасться, то в боротьбу вступають Т-лімфоцити.

Вони допомагають організмові швидко знешкодити заражені вірусом клітини та перемогти хворобу, а також стимулюють створення антитіл.

"На жаль, сам факт того, що ви перехворіли та маєте антитіла, не гарантує того, що ви не інфікуєтеся знову. Втім, якщо після хвороби ви вакцинуєтеся, то це вдвічі покращить ваші шанси не заразитися повторно", – зауважив головний санлікар країни.

Кузін резюмував, що результати тестування на антитіла не є підставою для формування сертифікату про одужання від COVID-19.

Нагадаємо, нещодавно американські вчені виявили антитіло, яким можна нейтралізувати вірус COVID-19. Зокрема, під час експериментів з антитілом проти коронавірусу на сирійських хом'яках, вчені змогли повністю придушити реплікацію вірусу в легенях тварин.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme