COVID-вакцинацію освітян провалили в єдиній області України: Хто пасе задніх

Станом на 25 жовтня поріг щеплення у 80% працівників шкіл (повний та неповний цикл COVID-вакцинації) не досягнуто в єдиному регіоні України – Рівненській області

Журналіст відділу новин
COVID-вакцинацію освітян провалили в єди…
Фото: Рixabay

Повністю (двома дозами вакцини) було щеплено близько 400 тис. освітян України – майже 60% від загальної кількості. Принаймні одну дозу щеплення отримали 88,2% працівників закладів загальної середньої освіти.

Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram, передає Depo.ua.

Найвищий рівень COVID-вакцинації освітян (повний та неповний цикл) демонструють:

  • Миколаївська область – 98%;

  • Київська область – 95,5%;

  • Харківська область – 94,6%;

  • Донецька область – 92,7%;

  • Хмельницька область – 91,6%.

"З 25 жовтня на канікулах перебувають 8 тис. шкіл. У регіонах, які потрапили до "червоної" зони, на канікулах або дистанційному навчанні перебувають ЗСО, які не досягли показника вакцинації у 100%. А саме, в Одеській області – 149 шкіл, у Донецькій – 93, у Запорізькій – 47. Дбайте про свою безпеку і здоров’я тих, хто поруч. А вакцинація поки що залишається єдиним найдієвішим для цього кроком", – підсумував Шкарлет.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, кому в Україні доведеться вакцинуватися від коронавірусу повторно. Третю дозу вакцини необхідно буде отримати через шість місяців після введення другої.

Станом на 25 жовтня від початку вакцинальної кампанії в Україні було щеплено 8 965 694 людини.

Із них одну дозу отримали 8 965 692 людини, а повністю імунізовані (отримали дві дози) – 6 989 668 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном).

В цілому ж було проведено 15 955 360 щеплень.

Відомо також, що з 8 листопада поточного року в Україні вступає в силу постанова Кабміну, згідно з якою співробітників підприємств, установ та організацій, які підлягають обов'язковій СOVID-вакцинації, відсторонятимуть від роботи, якщо ті не робитимуть щеплення.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme