Стало відомо, коли невакцинованих від COVID-19 чиновників і вчителів відсторонять від роботи

Кабінет міністрів України затвердив порядок відсторонення від роботи співробітників підприємств, установ та організацій, які не щепились від коронавірусу незважаючи на те, що підлягають обов'язковій СOVID-вакцинації

Журналіст відділу новин
Стало відомо, коли невакцинованих від CO…
Фото: Рixabay

Така норма щодо роботи, зокрема, освітян, діятиме з 8 листопада поточного року.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на відповідну постанову уряду.

Кого, коли і як відсторонятимуть

Згідно з постановою Кабміну, керівники державних органів і підприємств, установ та організацій мають забезпечити відсторонення від роботи працівників, які повинні обов’язково зробити профілактичні щеплення проти СOVID-19, але відмовляються чи ухиляються від вакцинації.

Це не стосується тих осіб, які мають абсолютні протипоказання та надали відповідний медичний висновок.

Уточнюється, що на час такого відсторонення оплата праці працівників та державних службовців здійснюється згідно з нормами закону.

Відсторонення працівників здійснюється шляхом видання наказу або розпорядження керівника державного органу чи підприємства, установи, організації з обов’язковим доведенням його до відома особам, які відсторонюються.

Строк відсторонення встановлюється до усунення причин, що його зумовили.

Зазначимо, що раніше Міністерство охорони здоров'я України затвердило перелік професій для обов’язкової вакцинації проти коронавірусу.

Згідно з наказом МОЗ, вакцинація проти коронавірусу є обов’язковою для працівників:

  • центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів;

  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Згодом повідомлялося, що МОЗ хоче доповнити список професій, для яких необхідне обов'язкове COVID-щеплення:

  • працівниками підприємств, установ та організацій, які належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

  • працівниками установ і закладів, які надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів;

  • співробітниками підприємств, установ та організацій, включених до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки й безпеки держави.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, кому в Україні доведеться вакцинуватися від коронавірусу повторно. Третю дозу вакцини необхідно буде отримати через шість місяців після введення другої.

Станом на 25 жовтня від початку вакцинальної кампанії в Україні було щеплено 8 965 694 людини.

Із них одну дозу отримали 8 965 692 людини, а повністю імунізовані (отримали дві дози) – 6 989 668 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном).

В цілому ж було проведено 15 955 360 щеплень.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme