UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Данілов назвав обстріли на Донбасі зухвалою та масованою провокацією

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав загострення на Донбасі 17 лютого спробою Росії вчинити провокацію

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Данілов назвав обстріли на Донбасі зухва…
Фото: РНБО

За його словами, Україні потрібно проявити стриманість та не відповідати на сьогоднішню провокацію Росії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву Данілова під час ефіру передачі "Право на владу".

"Сьогодні була зухвала і масована провокація. Яка була мета? Щоб ми почали військовим шляхом відповідати потужно, щоб звинуватити нас в тому, що ми нібито причетні до того, що сьогодні вони хотіли б, щоб розгорнулося на нашій території", – наголосив він.

Секретар РНБО додав, що сьогоднішні обстріли не є повномасштабною операцією проти України.

"Якщо йдеться про повномасштабну операцію стосовно нашої країни – ми такого не бачимо. Що ми на сьогодні бачимо? Ми бачимо провокації з боку РФ, які вони чинили постійно", – зазначив Данілов.

Нагадаємо, сьогодні, 17 лютого, до опівдня на Донбасі вже понад 30 обстрілів. Станом на 14:00 на Донбасі зафіксовано 34 порушення режиму припинення вогню. Двоє бійців дістали поранення.

Зокрема, близько 9:00 ранку російські найманці обстріляли Станицю Луганську з великокаліберної артилерії та мінометів. Один зі снарядів пробив стіну дитсадка, де в цей час перебували діти з вихователями.

Український президент України Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Зеленський особливу увагу приділив загостренню ситуації в районі проведення Операції об’єднаних сил, що спостерігається сьогодні зранку. Зокрема, повідомив про значну кількість порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Наш президент акцентував на обстрілі незаконними збройними формуваннями дитячого садка в Станиці Луганській сьогодні вранці та назвав це великою провокацією.

Читайте також: Обстріли від імені ЗСУ: Чи введе Росія війська "для захисту" Донбасу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme