Резніков заявив, що загострення на Донбасі пов'язане з Радбезом ООН

Міністр оборони України Олексій Резніков пов'язав загострення на Донбасі 17 лютого із проведенням засідання Радбезу ООН

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Резніков заявив, що загострення на Донба…
Фото: Facebook Олексія Резнікова

На його думку, сьогоднішні обстріли на Донбасі є свідомими провокаціями з боку Росії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міноборони.

"Незаконні збройні формування за підтримки Росії збільшили кількість провокацій. Це зроблено свідомо напередодні засідання Радбезу ООН, в ході якого буде розглянуто питання виконання Мінських домовленостей", – наголосив Резніков.

Міністр зазначив, Росія нарощує інформаційну кампанію з метою обґрунтування своєї агресії проти України. Він також додав, що українська сторона докладе максимум зусиль для доступу українським та іноземним ЗМІ до місць обстрілів.

Нагадаємо, сьогодні, 17 лютого, до опівдня на Донбасі вже понад 30 обстрілів. Станом на 14:00 на Донбасі зафіксовано 34 порушення режиму припинення вогню. Двоє бійців дістали поранення.

Сьогодні близько 9:00 ранку російські найманці обстріляли Станицю Луганську з великокаліберної артилерії та мінометів. Один зі снарядів пробив стіну дитсадка, де в цей час перебували діти з вихователями.

Український президент України Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Зеленський особливу увагу приділив загостренню ситуації в районі проведення Операції об’єднаних сил, що спостерігається сьогодні зранку. Зокрема, повідомив про значну кількість порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Наш президент акцентував на обстрілі незаконними збройними формуваннями дитячого садка в Станиці Луганській сьогодні вранці та назвав це великою провокацією.

Читайте також: Обстріли від імені ЗСУ: Чи введе Росія війська "для захисту" Донбасу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme