Заступниця генсека ООН заявила, що напруженість в Україні сягнула максимуму з 2014 року

Заступниця генерального секретаря ООН Розмарі Дікарло повідомила максимальне напруження ситуації в Україні та навколо неї з 2014 року

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Заступниця генсека ООН заявила, що напру…
Фото: Facebook ООН

За її словами, обстріли на Донбасі викликають занепокоєння, а сторони мають рухатися у бік стриманості.

Про це Дікарло заявила під час виступу на Радбезі ООН, пише Depo.ua.

"Сьогодні напруженість в Україні і навколо неї досягла максимального напруження з 2014 року. Часто і густо звучать заяви щодо потенційного військового конфлікту. Що б ми не думали про перспективи такої конфронтації, реальність така, що нинішня ситуація в край небезпечна", – наголосила вона.

Дікарло додала, що нові повідомлення про порушення режиму припинення вогню на Донбасі викликають серйозне занепокоєння.

"Закликаємо всі сторони виявляти максимальну стриманість. Ми також закликаємо всі сторони відмовитися від односторонніх рішень, що підривають Мінські домовленості, зокрема щодо статусу ОРДЛО", – зазначила вона.

Нагадаємо, сьогодні, 17 лютого, до опівдня на Донбасі вже понад 30 обстрілів. Станом на 14:00 на Донбасі зафіксовано 34 порушення режиму припинення вогню. Двоє бійців дістали поранення.

Сьогодні близько 9:00 ранку російські найманці обстріляли Станицю Луганську з великокаліберної артилерії та мінометів. Один зі снарядів пробив стіну дитсадка, де в цей час перебували діти з вихователями.

Український президент України Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Зеленський особливу увагу приділив загостренню ситуації в районі проведення Операції об’єднаних сил, що спостерігається сьогодні зранку. Зокрема, повідомив про значну кількість порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Наш президент акцентував на обстрілі незаконними збройними формуваннями дитячого садка в Станиці Луганській сьогодні вранці та назвав це великою провокацією.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme