Данілов порадив німецьким соціал-демократам забрати "білоруських" біженців собі додому

Німецькі соціал-демократи можуть взяти близькосхідних біженців, які застрягли на білорусько-польському кордоні, собі додому
 

Журналіст відділу новин
Данілов порадив німецьким соціал-демокра…
Фото: РНБО

Питання мігрантів на білорусько-польському кордоні було першим питанням порядку денного, по ньому доповідали очільники МВС, Міноборони і ДПСУ і з цього питання РНБО ухвалило рішення.

Про це під час брифінгу за результатами засідання РНБО повідомив секретар Олексій Данілов, інформує Depo.ua.

Він прокоментував пропозицію експерта із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільcа Шміда, щоб мігранти чекали в Україні розгляду їхньої заявки на притулок в ЄС.

"У нас є пропозиція соціал-демократам Німеччини: взяти цих біженців – по два, по три, по п'ять – до себе додому, а якщо там мало місця, то у Бундестазі є кабінети. Хай вони беруть їх до себе і хай вони там знаходяться. З якого це переляку ми маємо їх брати до себе, якщо німці про них мають піклуватися", – заявив секретар РНБО.

Він висловив здивування тим, що німецька партія вказує Україні, що їй робити з цього приводу.

"Така пропозиція німецьким соціал-демократам прозвучала. І я не жартую", – наголосив Данілов.

Нагадаємо, 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme