Данілов розповів, чи введуть в Україні воєнний стан

В Україні можуть запровадити воєнний стан у разі потреби

Журналіст стрічки новин
Данілов розповів, чи введуть в Україні в…
Фото: ОП

У РНБО заявили, що не хочуть лякати українців. Рішення про воєнний стан буде ухвалюватись в залежності від обставин у країні, однак зараз таких причин немає. 

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю "Апострофу", передає Depo.ua

"Сьогодні я можу сказати, що таких обставин немає. А якщо вони завтра з'являться, то відразу будуть ухвалені відповідні рішення, ніхто не буде з цим зволікати. Щобільше, такої ситуації, яка відбувалася у 2014 році, коли військові не захищали свою країну – такого точно не буде. Усі чітко діятимуть згідно зі своїми інструкціями, згідно зі своїми повноваженнями, відповідно до того, що на сьогодні має відбуватися", – наголосив він.

Данілов підтвердив збільшення військової присутності РФ поблизу українського кордону, проте воно "не дуже критичне".

"Ми ясно розуміємо, що розташовано в радіусі 200 км від нашого кордону, саме кордону, а не лінії зіткнення з Російською Федерацією. Ми ясно розуміємо, що розташовано на відстані до 400 км від нашого кордону, ми розуміємо, що це за угруповання, їхню кількість, знаємо, чим вони оснащені. У нас це все під контролем, і ми щодня отримуємо інформацію від відповідних інституцій щодо цього. Сьогодні такої небезпеки ми не бачимо", – розповів секретар РНБО.

Він додав, що Україна не планує звільняти окупований Донбас військовим шляхом через великі втрати, до яких може призвести подібна операція.

Нагадаємо, дещо раніше у Зеленського розповіли, чи введуть в Україні воєнний стан. Це сталось на тлі інсайдів й чуток, що нібито президент України Володимир Зеленський планує 1 грудня запровадити воєнний стан. Про це повідомив також лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme