Данілов спростував наступ ЗСУ на Донбасі

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов спростував заяви бойовиків щодо планів української влади почати військове звільнення Донбасу

Данілов спростував наступ ЗСУ на Донбасі…
Скріншот

За його словами, роздмухування Росією та окупаційною владою ОРДЛО інформації щодо наступу ЗСУ на Донбасі є провокацією.

Про це Данілов заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Сьогодні дві людини зробили заяви відносно евакуації громадян з території Донецької і Луганської областей. нібито наші військові збираються нападати на Донецьк і Луганськ для того, щоб звільнити наші території. Я можу вам заявити, що все це абсолютно не відповідає дійсності. Ніяких наказів на звільнення силовим шляхом наших територій, жодного такого наказу немає. Більше того, ми свідомі того, що у разі, якщо буде ухвалене рішення звільняти ці території, будуть великі жертви серед цивільного населення. Такого наказу в нашій країні бути не може", – наголосив він.

Секретар РНБО зазначив, що українська армія буде відкривати вогонь у відповідь тільки у тому разі, коли є загроза життю наших військових.

"Все що на сьогодні, роздмухується ситуація з боку РФ через своїх ставлеників на території Донецької і Луганської областей – це спроба спровокувати наші сили, наші війська на ті відповіді, які б вони дуже хотіли, щоб ми надавали. Я можу сказати, що війська можуть надавати вогонь тільки у разі, яко є загроза життю наших військових. Ніяких інших речей у нашій країні бути не може", – додав Данілов.

Зауважимо, напередодні у Міноборони України також спростували звинувачення російсько-окупаційних сил про буцімто підготовку ЗСУ до наступальних дій на Донбасі.

Нагадаємо, що вранці 18 лютого на окупованій Донеччині почали розганяти паніку звісткою, ніби "диверсанти ЗСУ" намагалися підірвати нафтобазу в Оленівці і "Стирол" в Горлівці.

Крім того, в місцевих пабліках розповідали, що на окупований Донбас з'їхалися мало не всі російські пропагандисти й місцеві розуміють, що серед них скоро будуть "жертви української агресії".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme