Данілов спростував ймовірність поступок України під тиском США

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що США не вдасться тиском примусити Україну піти на поступки щодо Донбасу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Данілов спростував ймовірність поступок…
Фото: Офіс президента

За його словами, Україну в питанні Донбасу не вдасться примусити до невигідних рішень.

Про це Данілов заявив на ефірі ток-шоу "Право на владу", пише Depo.ua.

Секретар РНБО наголосив, що зараз лунає багато чуток про ймовірний тиск з боку США, щоб Україна пішла на поступки. Втім, вони не мають значення, оскільки країну неможливо примусити до чогось.

"Сьогодні дуже багато інтерпретацій, як відбувається, що відбувається, до чого нас будуть примушувати. Я хочу сказати, нас дуже складно примусити. Якщо навіть Росія за вісім років не змогла нас до чогось примусити, то як хтось може вважати, що нас можна до чого примусити – неможливо. З нами треба розмовляти як з рівними", – підкреслив він.

Нагадаємо, переговори президентів США та Росії Джо Байдена з Володимиром Путіним по відеозв'язку відбулися 7 грудня. У Білому домі заявили, що Байден наголосив – США та наші союзники нададуть відповідь сильними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації проти України. Кремль згодом оприлюднив свою версію розмови.

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд за підсумками саміту розповіла про ті заходи, до яких можуть вдатися Сполучені Штати для протидії агресії Росії проти України. За її словами, санкції проти Росії у випадку відкритої війни цієї країни проти України можуть включати і серйозний удар по банківській системі та усій економіці Росії. Йдеться про міжнародну платіжну систему SWIFT. Також вона зауважила, що у випадку агресії Росії проти України можлива зупинка і російського газогону "Північний потік-2".

Раніше було анонсовано, що Байден проведе телефонну розмову з очільником України Володимиром Зеленським щодо результатів саміту з Путіним лише 9 грудня. 

Читайте також: "Перемога" чи змова проти України: Чим обернуться переговори Путіна з Байденом

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme