Данилюк спробує через суд зупинити конкурс на посаду голови БЕБ

Данилюк вважає своє відсторонення від конкурсу на посаду голови Бюро економічної безпеки незаконним і політично вмотивованим
 

Редактор стрічки новин
Данилюк спробує через суд зупинити конку…
Фото: Facebook Олександра Данилюка

Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк намагатиметься через суд зупинити конкурс на посаду голови Бюро економічної безпеки.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву юридичної компанії "Міллер", яка представляє інтереси Данилюка.

Адвокати заявляють, що відсторонення Данилюка від участі в конкурсі вони розцінюють як порушення процедури.

"Адвокати "Міллер" звернулися до Окружного адміністративного суду міста Києва із заявою про забезпечення позову. Наша вимога — визнати протиправними дії Комісії з проведення конкурсу на заміщення посади директора Бюро економічної безпеки України", – йдеться в повідомленні.

Для забезпечення позову адвокати просять суд заборонити подальші етапи конкурсу і протягом двох днів від 5 серпня винести відповідну ухвалу.

Позов у компанії обґрунтовують тим, що комісія не допустила Данилюка через відсутність підтвердження наявності в нього спеціальної освіти, хоча в переліку необхідних документів нібито немає такої вимоги.

"Вимога щодо наявності спеціальної освіти є тільки до особи, яка вже призначається на посаду директора Бюро, а не до кандидата", – йдеться в заяві.

Данилюк - позов через конкурс на посаду у БЕБКомпанія Міллер про позов Данилюка через конкурс на посаду у БЕБ

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Данилюка не допустили до конкурсу на посаду у Бюро економічної безпеки, тому що він не погодив свій диплом зі США відповідно до вимог українського законодавства. Зазначимо, головою конкурсної комісії є Тимофій Милованов, в якого нещодавно була бійка з Данилюком

Читайте також: Бюро економічної безпеки: На кого працюватиме нова спецслужба Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme