ДБР передало в суд справу Лероса за "фак" Зеленському

Сьогодні до суду скерували обвинувальний акт проти народного депутата України Гео Лероса за хуліганство та умисне невиконання рішення суду

Журналіст стрічки новин
ДБР передало в суд справу Лероса за "фак…
Фото: Telegram-канал Гео Лероса

Хоча Державне бюро розслідування і не називає імені Гео Лероса, обмежуючись лише формулюванням "народний депутат", проте неважко здогадатися, що йдеться саме про нього.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт ДБР.

Зазначається, що 6 грудня 2021 року слідчі ДБР завершили досудове розслідування щодо народного депутата, який підозрюється у хуліганстві та невиконанні рішення суду.

Ще раніше, 11 та 12 листопада 2021 року нардеп повідомили про підозру за грубе порушення громадського порядку у сесійній залі Верховної Ради України та за невиконання рішення суду, що набрало законної сили.

Слідчі ДБР у межах розслідування у кримінальному провадженні встановили, що 4 листопада 2021 року народний обранець, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави.

В іншому епізоді слідчі ДБР встановили, що 11 серпня 2021 року Київський апеляційний суд визнав недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію, поширену депутатом 29 березня 2020 року на його сторінці в одній із соціальних мереж.

Одночасно вказаною постановою суду народного депутата України зобов’язано спростувати поширену ним інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст. Це рішення суду 11 серпня 2021 року набрало законної сили та є чинним.

Народний депутат умисно не виконав рішення суду, хоча був належним чином з ним ознайомленим та мав для цього реальні можливості.

Кваліфіковано кримінальні правопорушення у першому випадку за ч. 1 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства); у другому – за ч. 1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді штрафу від 500 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, у вересні 2020 року брат голови Офісу президента Денис Єрмак подав позов проти Гео Лероса про захист честі, гідності та ділової репутації.

Сталося це невдовзі після оприлюднення так званих "плівок Лероса", в яких йшлося про приховування корупційних схем у столиці.

9 червня стало відомо, що суд відмовив Денису Єрмаку в задоволенні позовних вимог Лероса.

4 листопада Лерос під час виступу з трибуни Ради назвав Зеленського зрадником і показав йому середній палець.

18 листопада Леросу, який показав "фак" Зеленському, обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання на два місяці. Його також зобов’язали здати закордонний паспорт. Водночас клопотання прокурорів обрати для нардепа запобіжний захід у вигляді домашнього арешту суд не задовольнив.

На засідання суду у справі про середній палець Лерос притягнув страпон. Фотографію секс-іграшки у формі кулака з піднятим середнім пальцем Лерос попросив долучити до матеріалів його справи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme