ДБР розібралося з Леросом: Далі – або штраф, або тюрма

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо позафракційного народного депутата Гео Лероса 

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ДБР розібралося з Леросом: Далі – або шт…
Фото: Facebook Гео Лероса

За даними ДБР, за хуліганство та невиконання рішення суду Леросу загрожує штраф або позбавлення волі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу відомства.

"11 та 12 листопада 2021 року, за дорученням виконувача обов’язків генерального прокурора, народному депутату України повідомили про підозру за грубе порушення громадського порядку у сесійній залі Верховної Ради України та за невиконання рішення суду, що набрало законної сили", – йдеться у повідомленні.

Слідчі Бюро встановили, що 4 листопада Лерос під час виступу з трибуни парламенту образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави.

"В іншому епізоді слідчі ДБР встановили, що 11 серпня Київський апеляційний суд визнав недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію, поширену депутатом 29 березня на його сторінці в одній із соціальних мереж", – додали у ДБР.

Зазначається, що Лерос "умисно не виконав рішення суду", хоча був із ним ознайомлений.

"У першому випадку депутату кваліфіковане кримінальне правопорушення згідно з ч. 1 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства) Кримінального кодексу. У другому - згідно з ч. 1 ст. 382 (невиконання судового рішення) ККУ", – зауважили в Бюро.

Уточнюється, що санкції статей передбачають покарання у виді штрафу від 500 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, у вересні 2020 року брат голови Офісу президента Денис Єрмак подав позов проти Гео Лероса про захист честі, гідності та ділової репутації.

Сталося це невдовзі після оприлюднення так званих "плівок Лероса", в яких йшлося про приховування корупційних схем у столиці.

9 червня стало відомо, що суд відмовив Денису Єрмаку в задоволенні позовних вимог Лероса.

4 листопада Лерос під час виступу з трибуни Ради назвав Зеленського зрадником і показав йому середній палець.

18 листопада Леросу, який показав "фак" Зеленському, обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання на два місяці. Його також зобов’язали здати закордонний паспорт. Водночас клопотання прокурорів обрати для нардепа запобіжний захід у вигляді домашнього арешту суд не задовольнив.

На засідання суду у справі про середній палець Лерос притягнув страпон. Фотографію секс-іграшки у формі кулака з піднятим середнім пальцем Лерос попросив долучити до матеріалів його справи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme