ДБР викрило корупцію в Академії аграрних наук на $50 тисяч

Державне бюро розслідувань викрило директора одного з підприємств Національної академії аграрних наук України на хабарі у 50 тисяч доларів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ДБР викрило корупцію в Академії аграрних…
Фото: ДБР

За попередніми даними, фігурант вимагав від приватного підприємця хабар за можливість змінити цільове призначення двох ділянок землі площею 4 гектари.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДБР.

"Працівники Державного бюро розслідувань затримали директора одного із державних підприємств Національної академії аграрних наук України під час отримання 50 тисяч доларів США хабаря", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що землю мали віддати під будівництво. При цьому, директор обіцяв не перешкоджати підприємцю та видати акт списання сховища сільськогосподарського призначення, яке перебуває на балансі держпідприємства.

Станом на зараз правоохоронці вирішують питання щодо повідомлення фігуранту про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

"Попередня кваліфікація: вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 189 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна", – додали у ДБР.

Своєю чергою у прес-службі Офісу генпрокурора повідомили, що йдеться про директора державного підприємства "Дослідне господарство "Деснянське" Прилуцької дослідної станції інституту садівництва Національної академії аграрних наук України.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на Одещині колишньому агроному одного з підрозділів НААНУ повідомили про підозру. Йому інкримінують привласнення майна, яке довірила йому Академія, у великих розмірах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme