ДБР виявило ознаки залякування спецслужбами РФ українських військових і високопосадовців

Росія активно проводить інформаційно-психологічні спеціальні операції (ІПСО), направлені на підрив морально-психологічного стану особового складу та введення бійців України в оману

Журналіст відділу новин
ДБР виявило ознаки залякування спецслужб…
Фото: Прес-служба ДБР

Зокрема у переддень початку війни українські бійці в зоні ООС отримували SMS-повідомлення, нібито офіцери залишали підрозділи й чинити опір не має сенсу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДБР.

Зазначається, що після того, як російський бліцкриг в Україні не вдався, спецслужби РФ змінили тактику та перейшли на новий рівень ІПСО.

"Тепер дзвінки та SMS з погрозами та пропозиціями до співпраці почали отримувати народні депутати, чиновники вищого рівня, керівники правоохоронних органів", – наголосили у ДБР.

Уточнюється, що окупанти намагаються:

  • примусити посадових осіб України діяти на користь РФ;

  • погрожують розправою з членами сім’ї та близькими родичами.

У ДБР посадових осіб закликали жодним чином не реагувати на такі провокації, бути вірними присязі та вірити в силу духу українського народу.

"Як ми бачимо із результатів бойових дій, подібні акції залякування не дають окупантам жодного позитивного результату", – підсумували у відомстві.

ДБР виявило ознаки "зомбування" російськими спецслужбами українських високопосадовців

 

Нагадаємо, дещо раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що Україна перебуває в центрі дезінформаційної війни. Крім того, урядовець закликав українців і світ послуговуватися виключно офіційною інформацією.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme