Де в Україні найбільше подорожчають опалення та гаряча вода

В Україні цього опалювального сезону очікується суттєве підвищення тарифів на тепло та гарячу воду

Журналіст стрічки новин
Де в Україні найбільше подорожчають опал…
Фото: Рixabay

У деяких містах мешканцям доведеться платити на 70% більше, ніж за попередній опалювальний сезон.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ТСН.

Експерт у сфері ЖКГ Христина Ненно заявила, що зростання тарифів є неминучим, оскільки держава залишила без пільг підприємства, що виробляють тепло.

У зв'язку з цим останнім доведеться купувати газ за ринковою ціною, що автоматично збільшує тариф для населення.

 "Чернівці вже остаточно ухвалили подорожчання на 70%. Одеса взагалі під великим питанням, чи буде у них опалювальний сезон. У Києві остаточно для населення ще не підвищується, але очікується від 2100 до 2400 гривень за одну гігакалорію", – розповіла Ненно.

Зазначається, що в інших регіонах прогнозують зростання вартості гарячої води та опалення на третину. Міські ради вже вивісили проекти рішень на офіційних сторінках – їх мають ухвалити до початку опалювального сезону. 

"Найбільше подорожчання опалення відчують мешканці будинків, де частково встановлені прилади обліку або вони відсутні взагалі", – додала експерт.

Крім того, очікується, що ближче до зими зростуть ціни на газ. Побутові споживачі, які не уклали річний контракт, будуть змушені сплачувати за щомісячними тарифами, які становлять 25 гривень за кубометр.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що в Україні тарифи на гарячу воду і тепло для населення можуть зрости на 30-40%. Виконавчий директор Асоціації міст України (АМУ) Олександр Слобожан пояснив, чому так відбувається.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme