Денісова просить перевести на дистанційку, а не відсторонювати невакцинованих працівників

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова направила запити до Мінекономіки та Держслужби з питань праці з закликом дали правову оцінку процедурі відсторонення від роботи невакцинованих проти COVID-19 працівників

Редактор стрічки новин
Денісова просить перевести на дистанційк…
Фото: Львівська міська рада

Також Денісова звернулася до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням розглянути можливість дистанційної роботи для представників професій, які підлягають обов'язковій вакцинації проти коронавірусу.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Ніхто не може чинити політичний, соціальний чи інший тиск, а також дискримінацію у разі відмови від вакцинації", – процитувала Денісова пункт із резолюції ПАРЄ.

Омбудсмен повідомила, що отримала від українців понад 1200 звернень щодо обов'язкової вакцинації проти COVID-19.

За її словами, наказ МОЗ на практиці може призвести до порушення права на добровільність вакцинації проти COVID-19 та права на працю, тому вона пропонує розглянути можливість дистанційної роботи для таких співробітників.

Денісова про обов"язкову вакцинацію - допис у ФБ ч.1Денісова про обов"язкову вакцинацію - допис у ФБ ч.2

Нагадаємо, з 8 листопада в Україні невакцинованих педагогів, чиновників та представників низки інших категорій почали усувати від роботи без збереження зарплати. Також на період усунення їм не оплачуватимуть лікарняні.

Згодом у список професій з обов'язковою вакцинацією включили співробітників центральних органів влади та підприємств, що "мають стратегічне значення для економіки", а також працівників соцпослуг. Невакцинованих відсторонятимуть від роботи з 9 грудня.

У МОЗ заявили, що згодом планується чергове розширення переліку професій для обов'язкової вакцинації від COVID-19. Туди хочуть включити медпрацівників, працівників місцевого самоврядування та комунальної сфери.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme