Депутат-"слуга" Камельчук отримав підозру за те, що не задекларував орендовану квартиру

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру народному депутату від "Слуги Народу" Юрію Камельчуку в недостовірному декларуванні

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє НАБУ, передає Depo.ua.

За даними слідства, депутат не вніс в електронну декларацію за 2020 рік всю необхідну інформацію. Так, він не вказав даних про квартиру на Печерську в Києві, яку орендував протягом двох років із жовтня 2019 року. Вартість квартири становить понад 3,6 мільйона гривень.

Також Камельчук не зазначив, що в нього є непогашений кредит перед банком на понад 48,8 тисячі доларів.

Тож депутату повідомили про підозру в недостовірному декларуванні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За це загрожує штраф від 51 до 68 тисяч грн або громадські роботи від 150 до 240 годин, або обмеження волі до 2 років із позбавленням права обіймати певні посади до трьох років.

Детективи розпочали розслідування на підставі висновку Національного агентства з запобігання корупції. НАЗК зазначало, що Камельчук не вказав у декларації квартиру площею 63 квадратних метри в Києві, за яку він отримував компенсацію та орендував для виконання депутатських повноважень.

У пресслужбі НАБУ не вказують прізвища депутата. Проте, відповідно до деталей справи, йдеться про депутата Юрія Камельчука.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme