Стало відомо, коли Рада голосуватиме за Держбюджет-2022 у другому читанні

Верховна Рада України планує в четвер, 2 грудня, розглянути головний кошторис країни на наступний рік у другому читанні

Журналіст стрічки новин
Стало відомо, коли Рада голосуватиме за…
Фото: Слуга народу / Facebook

До парламенту державний бюджет-2022 Кабінет міністрів передасть у середу, 1 грудня.

Про це нардепи повідомили сьогодні під час погоджувальної ради, передає Depo.ua.

Перший заступник фракції "Слуга народу" Андрій Мотовиловець повідомив, що в середу, 1 грудня, очікується рішення уряду щодо проекту держбюджету, після чого документ одразу передадуть у комітет Ради. Нардеп сподівається на оперативну роботу комітету, щоб у четвер поставити бюджет на голосування в залі.

"Прошу комітет з питань бюджету, щойно проект надійде в комітет, оперативно і невідкладно його розглянути на предмет врахування бюджетних висновків ВРУ, підготувати його і внести на пленарне засідання Ради", – сказав голова українського парламенту Руслан Стефанчук.

За словами віце-спікера Ради Олександра Корнієнка, залишати розгляд бюджету на останній парламентський тиждень ризиковано, бо далі за планом роботи немає діяльності в сесійній залі. 

Нагадаємо, уже сьогодні, 29 листопада, депутати від монобільшості обговорять основні положення Державного бюджету на 2022 рік. Для цього фракція "Слуга народу" збереться на засідання. 

Тим часом спікер парламенту Руслан Стефанчук пригрозив нардепам позанормовою роботою, якщо цього четверга вони не ухвалять держбюджет в цілому. За його словами, це означає, що депутати мають бути готові до зміни календарного графіка роботи: "Щодня голосуватимемо постатейно, щоб Україна до Нового року отримала бюджет".

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme