Держдеп США заявив про необхідність зміцнювати східний фланг НАТО

Держдеп США заявив, що, оскільки дипломатичний шлях вирішення кризи навколо України поки не працює, необхідно зміцнити східний фланг НАТО

Журналіст стрічки новин
Держдеп США заявив про необхідність зміц…
Фото: Рixabay

Таке рішення було ухвалено на тлі загрози вторгнення Росії в Україну. У США наголосили, що такі заходи "однозначно" необхідні.

Про це на брифінгу заявив прес-секретар Держдепу Нед Прайс, передає Depo.ua.

"Ми говоримо про це вже кілька тижнів, і насправді ми зробили конкретні кроки, деякі з яких були оголошені Міністерством оборони, щодо приведення тисяч американських військовослужбовців, в стан підвищеної готовності в разі необхідності", – розповів він.

За словами Прайса, США спільно з союзниками продовжують готуватися до можливої подальшої російської агресії.

"Ми продовжимо робити кроки, щоб посилити – в оборонному плані – східний фланг НАТО, тому що ми згодні з тим, що це важливо", – наголосив речник.

Він додав, що США надали величезну допомогу в області безпеки Україні. 

"Ми робимо кроки в дусі оборони і стримування, тісно співпрацюючи з нашими союзниками на східному фланзі, щоб заспокоїти їх і зміцнити їх власну оборону", – резюмував Прайс.

Нагадаємо, дещо раніше Прайс заявив, що президент США Джо Байден особисто втрутиться у ситуацію навколо України, якщо в цьому виникне потреба. Переговори між президентами США та Росії можуть відбутися, якщо це сприятиме зрушенню у двосторонніх переговорах між країнами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme