Доба в ООС: Окупанти посилили обстріли на Донбасі, ЗСУ зазнали втрат

Штаб ООС поінформував про ситуацію на Донбасі станом на ранок 27 жовтня

Редактор стрічки новин
Доба в ООС: Окупанти посилили обстріли н…
Фото: Штаб ООС

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 13 порушення режим припинення вогню, 6 з яких із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Зокрема, біля Гранітного найманці чотири рази вели вогонь з артилерії калібру 122 мм. Поблизу Новозванівки ворог здійснив обстріл з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а також з артилерії калібру 122 мм. Також ворог відкрив вогонь зі 122 мм артилерії в бік Кримського. 

Також неподалік Троїцького противник вів вогонь з протитанкового ракетного комплексу, у напрямку Травневого – двічі обстріляли наші позиції з гранатометів різних систем, біля Зайцевого – зі станкових протитанкових гранатометів, а біля Луганського – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Поблизу Павлополя, як зазначається у повідомленні, російсько-окупаційні війська застосували безпілотний літальний апарат, за допомогою якого здійснили скидання пострілів ВОГ-17.

"Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям, ще один зазнав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я - задовільний. Командування та особовий склад Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну", – зазначили у штабі ООС.

У штабі додали, що наші захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили противника припинити обстріли, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

"Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними", – наголошується у повідомленні.

Станом на 7 годину ранку, 27 жовтня, зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню із застосуванням артилерії калібру 122 мм – поблизу Гранітного окупанти здійснили обстріл з артилерії калібру 122 мм.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Зведення штабу ООС ранок 27 жовтня 2021Ситуація на Донбасі станом на ранок 27 жовтня 2021

Нагадаємо, вчора, 26 жовтня, ЗМІ повідомили, що Збройні сили України повернули під контроль село Старомар'ївка, розташоване у "сірій зоні". Однак у штабі ООС цю інформацію заперечили. 

Також стало відомо, що Збройні сили України вперше застосували на Донбасі турецькі ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme